S bezlepkovými recepty si nejsem vždy úplně jistá. Když peču pro někoho a musí se mi výrobek podařit, ráda sáhnu po zelené Jizerce. Muffiny jsem pekla pro kolegyně z práce, když jsme jely na výlet do Drážďan a měly úspěch. Na cesty a výlety jsou muffinky nebo sušenky stejně tou nejlepší volbou, že jo? 🙂

Co budeme potřebovat?

  • 130 g ořechů (použila jsem směs mandlí, para, lískáčů, kešu)
  • 30 g slunečnicových semínek
  • 2 zralé banány
  • 3 vejce
  • 70 g másla
  • 150 ml mléka
  • 50 g třtinového cukru
  • 150 g zelené Jizerky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 50 g hořké čokolády

Postup:

Nejdříve z 80 g ořechů a slunečnicových semínek vyrobíme pomocí mixéru ořechovou mouku. Ve větší misce rozmačkáme pomocí vidličky banány na kaši. Do misky přidáme vajíčka, vychladlé rozpuštěné máslo a mléko. V jiné misce smícháme ořechovou mouku, Jizerku (bezlepkovou mouku), cukr, prášek do pečiva a sodu. Tuto směs postupně přidáváme do první misky a mícháme. Nakonec do těsta přidáme nasekané ořechy a čokoládu. Z tohoto množství jsem vyrobila sedm velkých muffinů, které jsem pekla na 190 stupňů.