Jednoduchý, výborný a vděčný – takový je májový nepečený čokoládový dezert. Troubu tentokrát necháme odpočívat, joo? Pokud máte taky v létě padesát stupňů v kuchyni při zapnutí trouby, nepečené dezerty snad oceníte. Do krému jsem použila maliny, ale vy můžete použít jakékoliv sezónní ovoce. Mějte krásné dny.

 

Pokud se chystáte připravit tento dezert, připravte si den dopředu smetanový základ.

 

Smetanový základ: 

  • 200 g smetany ke šlehaní
  • 80 g hořké čokolády

Smetanu ke šlehání nalijeme do hrnce a zahřejeme ji. Přidáme nalámanou čokoládu a mícháme dokud směs nebude kompaktní. Takto připravenou smetanu dáme do lednice a necháme ji tam alespoň 12 hodin.

 

Korpus:

  • 1 balení kakaových Bebe sušenek
  • 100 g másla

Máslo rozpustíme a smícháme ho s rozmixovanými sušenkami. Směs přesuneme do formy (použila jsem obdelníkovou, ale poslouží vám i běžná kulatá forma) a vytlačíme ji ze dna i do krajů. Formu s korpusem přesuneme do lednice na 30 minut.

 

Krém:

  • smetanový základ
  • 200 g sýru Philadelphia
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžíce cukru (záleží na množství cukru v čokoládě)
  • 1 hrst malin (mražené nebo čerstvé)

Smetanový základ přesuneme do vyšší mísy a minutu šleháme. Postupně po částech přidáváme sýr, kakao a případně i cukr. Nakonec vmícháme opatrně maliny. Krém přesuneme do formy, uhladíme a můžeme ještě dozdobit malinami. Dezert dáme na 2 hodinky do lednice, poté můžeme podávat.